Federation history

In 2019 zijn de 2 wereld masters organisaties WGMA en IMHA samengegaan in de WMH. Daarmee is er één wereldwijde Masters Hockey organisatie, direct gelinkt aan de FHI. Een belangrijke wijziging hiermee richting de masters organisaties in ieder land, is dat de nationale bond de verantwoordelijk is voor de organisatie van de nationale masters teams. Een bond mag dit ook delegeren aan 1 organisatie.

Voor Nederland kennen we dus op dit moment (2020) drie masters organisaties: De NDHC5+, NHC60+ en de MHN. Om te kunnen voldoen aan de eis van de WMH is de federatie Nederland Hockey Masters in oprichting. Dat gaat in samenspraak met de KNHB. In november 2019 is het eerste overleg geweest tussen de besturen van de drie Nederlandse masters organisaties. Daarbij is besloten een federatie te vormen, zodat we met 1 stem naar de KNHB, naar de WMH en naar sponsors kunnen opereren. Maarten van Rijn heeft aangeboden hierbij te bemiddelen en de communicatie richting KNHB en WMH te doen.

In januari-2020 is in het tweede overleg het sponsorplan door Alexander Ket gepresenteerd. Dat gaat uit van één uniforme uitstraling van de nationale teams, ongeacht de leeftijdscategorie. De besturen staan daar achter en hiermee wordt actie genomen richting de KNHB en de sponsors die via de KNHB benaderd mogen worden.

Door de corona crisis worden in april alle WK’s een jaar doorgeschoven. Dat geeft de federatie meer tijd om sponsering en kleding op te zetten. Dit is nog werk in uitvoering.

In juni wordt het plan gestart voor Holland Invites, de vierlanden toernooien per leeftijdscategorie

en_GBEnglish (UK)
nl_NLNederlands en_GBEnglish (UK)